Prusinovická pozvánka

První písemná zmínka o Prusinovicích pochází z roku 1349. Tato obec se nachází v Podbeskydské pahorkatině sedm kilometrů od Holešova. Obec obklopují vesnice se svéráznými názvy – Pacetluky, Roštění, Bořenovice, Chomýž, Brusné, Křtomil.

V sobotu 26. února 2011 se uskuteční v Prusinovicích již 18. ročník Rohálovské desítky. Tento závod získal významné ocenění. V rámci celostátního hlasování obsadil první příčku za rok 2010.

Před hlavním během se uskuteční tradiční klání v dětských a dorosteneckých soutěžích celkem v deseti kategoriích. Pro příznivce běhu a jízdy na kolech je připraven 2 ročník Rohálovského duatlonu .

V hlavním závodě vytvořil v roce 2009 traťový rekord Ezekiel Jafari Ngiba z AK Kroměříž v čase 29:26 min. Celková účast v loňském ročníku byla 653 závodníků. V obci s pouhými 1250-ti obyvateli je to pozoruhodná účast.
Tajemstvím úspěchu je tvrdá a náročná práce bývalého vytrvalostního běžce Ondřeje Němce. Jak byl v minulosti přísný na sebe při tréninku a na závodě, tak je důsledný a precizní v přípravě tohoto běhu, který se snaží každým rokem vyšperkovat nějakou novinkou.

Jak se nejlépe odměnit za organizátorské úsilí Ondrovi, dokazují běžci MK Seitl Ostrava. Do Prusinovic vypraví HAPPY BUS. O tom, že bude HAPPY není pochyb… Věřím, že tuto obec zaplaví v sobotu řada běžců, kteří si přijedou zazávodit, anebo jen tak zaklusat.

Označeno v Nezařazené, Reportáže
Facebook
AK EZ Kopřivnice