Olympijská pozvánka

XXX. letní olympijské hry 2012 se budou konat v anglickém Londýně. Slavnostní zahájení proběhne 26. července 2012 a ukončení 12. srpna 2012. Mělo by být rozdáno na 300 sad medailí ve 26 sportech. Londýn se stane prvním městem, ve kterém se uskuteční olympijské hry v novodobé historii třikrát. Předtím se zde olympijské hry konaly v roce 1908 a 1948.
A právě rok 1948 má pro nás zvláštní kouzlo. Vždyť kopřivnický rodák Emil Zátopek zvítězil v běhu na 10 km a stříbro na 5-ti kilometrové trati.

Olympijský“ doubledecker tovární značky Bristol byl vyroben v roce 1959. Dlouhá léta sloužil v Londýně, jeho maximální konstrukční rychlost dosahuje 85 kilometrů za hodinu. V České republice je registrován jako historické vozidlo na veteránských značkách. Je vybaven multimediální technikou a představuje komplexní informační základnu o všem, co souvisí s Českým olympijským týmem a olympiádou v Londýně.

Neodolal jsem nabídce prezentace doubledeckru a šel jsem se ve čtvrtek podívat před Hotel Tatra. V útrobách autobusu bylo ,,husto“. I když bylo pozdní odpoledne školní mládež obsadila téměř všechna volná místa u počítačů a luštila kvízy s olympijskou tématikou. I pro mne to bylo poučné. Navíc jsem stačil pořídit několik záběrů.

Označeno v Nezařazené, Reportáže
Facebook
AK EZ Kopřivnice