Radim a Tamara vévodí Lysacupu 2013

Lysacup  se stal pro  některé  běžce strašákem. V posledních dnech  narostla sněhová  poduška přes 40 centimetrů, což se  odradilo negativně na poklesu  účasti.  Naopak určitá skupina to bere jako progres při  testování silové  vytrvalosti.

Když je jasno, tak je z místa startu vidět  cílový bod Lysé hory. Tentokrát se krajina zahalila do mléčné mlhy. Trasa dlouhá pouhých  3,7 km je klamavým číselným údajem. Na  232 běžců čeká  převýšení  664 metrů, které  prověří  jejich  fyzičku. Sníh při venkovní teplotě kolem bodu mrazu  má různorodou konzistenci. Místy  ujíždí, podkluzuje , nebo se boří.

Po startu  všechny  účastníky závodu  čeká  výstup na strmý Hang. Někteří  běžci, přestože mají trekingové hůlky, mají problém se stabilitou. Překážejí  nejen jim, ale i  předbíhajícím běžcům.

Tomáš Lichý doběhl  druhý

V mlžném oparu se na vrcholu objevil favorit Radim Kasalík ((mo)mentálně opavské dupy) 32:08 min.   Podařilo se mu  odrazit nápor jeho  věčného  soupeře  Tomáše Lichého  (Splašení goroli) 32:24 hod. Tomáš Čer  (X- Trail  Orlová) v závěru přidal a doběhl  třetí s pouze desetivteřinovým odstupem.

Tamara Stonová (Fialové kobry) byla  v celkovém pořadí na krásném dvacátém místě v čase  36:35 min. Bylo to  již  její šesté vítězství  v letošním seriálu. Druhá doběhla Alice Martikánová ( Horolezci F-M) s čtyřminutovou ztrátou na Tamaru.

Označeno v Reportáže
Facebook
AK EZ Kopřivnice