Čtvrtmaraton ovládli Aleš a Adéla ( A+A )

Foto: Otto Seitl.

Pořadatelé Porubského čtvrtmaratonu, měli obavy, že výrazné ochlazení ovlivní účast běžců na posledním 17. závodě Moravskoslezského poháru 2012. Navíc chladný podzim pocukroval město i okolní přírodu tenkou, vodnatou vrtvou prvního sněhu.Přes nepříznivé podmínky se této akce zůčastnilo 161 běžců.

Před hlavním závodem se tradičně pořádá kondiční běh na dvě míle. Pak měl následovat závod v in-linech, ale vzhledem k nepohodě pořadatelé upustili od zařazení této akce.
¨
Závod odstartoval místostarosta Městského obvodu Ostrava-Poruba Jan Dekický. Trať dlouhou 10 550 m tvořilo sedm a půl okruhu na porubské Hlavní třídě. Rytmy reprodukované hudby a divácké zázemí tvořili výbornou kulisu pro dramatické souboje na trati.

Hned od počátku vévodil celému běžeckému poli Aleš Miko ( SSK Vítkovice ) . Jeho soupeři postupně na něj ztráceli. Aleš zvítězil s výrazným náskokem za 33:49 min. Přesto se mu nepodařilo pokořit traťový rekord Jána Križáka ( 33:21 min.), který doběhl v nedělním závodě na druhé pozici za 35: 27 min. Třetí byl jeho oddílový kolega Michal Luhový ( AŠK Gradoval Skalica) za 36:25 min.

Vítěz závodu Aleš Miko ( SSK Vítkovice). Foto: Otto Seitl

Nejrychlejší ženou byla Adéla Esentierová ( Baláž Extrém team ), která zvítězila s výrazným náskokem v čase 41:37 minut. Druhá byla Ivana Zbořilová ( MK Seitl Ostrava ) za 45:05 min.před třetí Danuší Škrdovou ( MK Seitl Ostrava ) v čase 45:27min.

Vítězka v kategorii žen Adéla Esentiérová. Foto : Otto Seitl

Z kopřivnických běžců uspěl veterán Jirka Strakoš ( Tatra Kopřivnice), který doběhl v čase 44:22 min. necelou minutu za vítězným Stanislavem Svitákem ( MK Seitl Ostrava ).

V chladivém počasí to byly příjemné chvilky naplněné pohybem. Za týden bude pokračovat kolotoč běžeckých aktivit na Hornické desítce. Počítá se zde s účastí 750-ti běžců v hlavním závodě. Snad se počasí umoudří a pro běžce to bude prima zážitek. Proto A h o j ve Frýdku-Místku.

Označeno v Reportáže
Facebook
AK EZ Kopřivnice