Historicky první vítězství pro AK EZ v orientačním běhu

Mnozí naši členové se prosazují v i v jiných sportech než v atletice. Například Darina Krausová s Josefem Kvitou se mimo běhu věnují běžeckému lyžování, Milan Sochor si občas střihne triatlon, z dětí jsou výborné sjezdové lyžařky sestry Šenkeříkovy a jistě i mnoho dalších z AK EZ, o kterých však nevím, se dokážou poradit s různorodými sportovními disciplínami.

Mně se podařilo dostat náš klub do povědomí orientačních běžců. Po dvou letech snahy mezi závodníky, kteří se tomuto sportu mnohdy věnují odmalička, jsem se dočkala vítězství. I přes jednu velkou a jednu menší chybu jsem nakonec byla mezi 29 závodnicemi kategorie DA v šestém závodě Slezské zimní ligy, který se konal v neděli 16. února v okolí frýdeckého náměstí a zámku, nejrychlejší.

Na závod jsem pozvala také kolegyni z práce s jejími dětmi (9 a 11 let), kteří si nikdy předtím orientační běh nezkusili. Jsou však zdatnými sportovci, a tak jim stačilo říct pár základních pokynů a pravidel, podle nichž se musí řídit. Starší z kluků celý závod běžel sám, mladší s lehkou dopomocí maminky, a nakonec v 30členném startovním poli kategorie HC obsadili 9. a 11. místo. Na tomto příkladu je vidět, že orientačního běhu se netřeba obávat a může si jej vyzkoušet opravdu kdokoliv 🙂

Závodu se zúčastnila ještě jedna členka našeho klubu – Barbora Máchová, která reprezentuje Sportovní klub orientačního běhu Frýdek-Místek. I ona zvítězila, a to mezi 18 děvčaty kategorie HC (13 kontrol).

Výsledky 6. závodu Slezské zimní ligy v OB

Označeno v Atletika dospělí
Facebook
AK EZ Kopřivnice