Ekiden Maraton Trappes 2015

Ekiden Maraton Trappes 2015

Závod

Opět po dvou letech zavítali běžci našeho klubu na štafetový závod do partnerského města Trappes ve Francii. Francouzi již asi zapomněli na naše drtivé vítězství v roce 2013 🙂 a pozvali nás znovu. Letos sice v jiném složení, ale stále plni odhodlání a nadšení stanuli jsme v neděli ráno v 9:00 na startovní čáře ekidenského maratonu. Správně je ‚stanul‘, protože první úsek rozbíhal Martin. Pět kilometrů v ostrém tempu, kdy netušil, proti komu stojí, zvládl parádně a ze 3. místa vyslal na 10 kilometrů Kubu. Ten se sice 3 předchozí dny pral s teplotou, nicméně závodu se nevzdal a šel do boje. Svůj úsek zvládl, udržel kontakt s nejlepšími a po něm následovaly výkonnostní stálice Darča, Vašek a Saša. Nejen že jejich výkony družstvo podržely, ale především Vaškovi se ho podařilo vrátit na stupně vítězů, na 2. místo. Bednu nepustil ani na posledním úseku běžící Tom a tak jsme se i letos umístili mezi nejlepšími. Biď se nepodařila obhajoba vítězství, ostudu jsme rozhodně neudělali a celý náš klub jsme vzorně reprezentovali. Navíc Lucka úspěch podtrhla, protože běžela v ženském francouzském týmu a přispěla k jejich parádnímu 2. místu v téže kategorii.

Radostné skákání po doběhu Toma

Radostné skákání po doběhu Toma

 

Pobyt

Před závodem jsme měli celkem 3 dny možnost poznávat Paříž a okolí. Navíc ubytování v rodinách nám umožnilo lépe proniknout do denního života klasického Francouze. Celý čtvrtek nám ukazovali krásy Paříže, detailně jsme poznali i zdejší metro 🙂 V pátek jsme se jeli podívat na jednu z nejstarších a největších gotických katedrál do městečka Chartres. Večer nás naši milí francouzsští přátelé vzali na výlet za poznáním půlnoční Paříže a jejího nočního života. Jelikož dívčí část výpravy postrádala romantiku, bylo sobotní dopoledne vyhrazeno na návštěvy versailleských zahrad a hned po obědě jsme dostali možnost nakoupit naše oblíbené francouzské speciality. Všeobecně (až na pár výjimek) se o nás v rodinách starali velmi dobře a snažili se, abychom byli spokojení.

Katedrála Chartres

Katedrála Chartres

 

Označeno v Atletika dospělí
1 komentáře “Ekiden Maraton Trappes 2015
  1. Saša N. napsal:

    Těžko se vrací do každodenní reality, podzimních neduhů počasí po těch krásných a slunných dnech v péči francouzských pohodářů a celkové atmosféře v naší partě.

Facebook
AK EZ Kopřivnice