Náročná trať Rybského trháku prověřila běžce

Cestou do Rybího upínám zvídavý pohled do blízkého okolí. Slabá mlha se pozvolna rozpouští. Důležité je, že teplota má dnes vyšplhat k osmnácti stupňům. U fotbalového  hříště nás překvapí čilý ruch. S úsměvem i rozpaky mě oslovuje paní starostka: „To jsme nečekali, že přijede přes sto dětí. Říkal jste, že počítáte s účastí  maximálně čtyřicet dětí.“   „ Je to ruleta. Uspořádat první ročník  navíc v obci, je veliká neznámá. Věřím, že Vás tato skutečnost těší“ – s úsměvem smečuji rychlou odpověď.

Petr Skalka, který má v pronájmu zdejší restauraci kmitá od brzkého rána. Kromě chodu  restaurace, připravuje šatny, uklízí, vytyčuje zábrany na trati. Když mě zahlédne, zavede mě do místnosti s mikrofonem. Provléknu jej přes mříž za okno a čtvrt hodinu před akcí, rozjíždím  moderování.  Nevadí mi, že v vzhledem  ke krátké šňůře mám vymezený prostor na moji činnost minimální prostor.

V půl desáté se rozjedou soutěže v Běhu dětí  v sedmi kategoriích. Nezbytný doprovod rodičů, vytváří perfektní  kulisu. Halasné pokřiky burcují caparty k běhu. Občas se stane, že to ratolest ,,zabalí“ na trati. To je signál pro rodiče vystartovat vstříc svému dítěti a donutit ho k pokračování zdolávání tratě.

Vítěz závodu Ondřej Schwarz ( Frenštát) dobíhá do cíle

Naši běžci z AKEZK jeli na Ekiden maraton do Paříže, v Brně se konal atraktivní masový závod  ,,Kolem príglu.“ Prostě  běžecký kalendář i na podzim  je plný akcí.  V jedenáct hodin se na start závodu postavila necelá třicítka běžců. Náročných sedm kilometrů prověřilo  jejich zdatnost na 1. ročníku  Rybského trháku. Byla to těžká porce, kterou museli zvládnout běžci v obtížném kopcovitém terénu. Ti co přepálili výběh do strmého kopce, v další pasáži tratě  bojovali s držením kloudného tempa. Po doběhu do cíle, mě někteří běžci častovali poznámkami k náročné trati. Obzvlášť závodníci z druhé poloviny závodního pole to pojali jako osobní test nové tratě a nestěžovali se.

Na závěr chci poděkovat paní starostce, Petrovi Skalkovi a jeho týmu a samozřejmě i členům Atletického klub Emila Zátopka Kopřivnice, za přípravu a realizaci  tohoto projektu.

Tímto využívám příležitost oslovit  samotné účastníky závodu, ať se vyjádří v komentáři  k trati závodu. Chci předeslat, že postavit novou trať nebude problém, ale blátivý kopcovitý terén může být  ještě větší překážkou…

Označeno v Reportáže
1 komentáře “Náročná trať Rybského trháku prověřila běžce
  1. Ondra napsal:

    Tak já sice říkal, že by se to mělo přejmenovat na Rybský krpál, ale nemyslel jsem to zle. Naopak, mně těžké tratě vyhovují a tahle se mi velmi líbila. Jen jsem netušil, co mě čeká a byl jsem překvapen, že v Rybí může být souvislý dvoukilometrový kopec 🙂
    Nicméně pokud bude za rok trať jiná, stejně přijdu zas. Ondra

Facebook
AK EZ Kopřivnice