Soustředění ve Velkých Karlovicích

I letos jsme si léto zpestřili soustředěním. Po roce jsme se vrátili do Penzionu Školka ve Velkých Karlovicích a rozhodně jsme nelitovali. Minuly nás tropické dny, takže počasí lákalo ke sportování a my jsme toho hojně využívali. Proháněli jsme se jak na hřišti, kde jsme trénovali rychlost, sílu a obratnost, tak okolní přírodu, kde se jsme se formou her věnovali vytrvalosti. Nechyběl turnaj ve vybíjené, celodenní výlet ani noční stezka odvahy, kterou pro děti připravil „Indiánský duch“.

Právě Indiáni nás inspirovali k pojetí celého pobytu. Během sedmi dní mezi sebou měřilo síly pět indiánských kmenů (MaKaČi, Rychlé šípy, Ujajdové, LuNaLiHaHyEm a Ohnivé střely), a to v různých soutěžích, které nevyžadovaly jen fyzickou zdatnost, ale také rychlý úsudek, přemýšlivost, vynalézavost a originalitu.

Na závěr soustředění si všichni zasoutěžili v Polárkovém víceboji. Ten čítal sprint na 50 m, běh přes překážky, skok z místa, hod míčkem a dlouhý běh. Závod přinesl nejen pěkné výkony, ale i spoustu překvapení v podobě nečekaných výsledků některých malých borců. Každopádně všichni vítězové i poražení si za odměnu pochutnali na polárkovém dortu.

Celkem si soustředění nenechalo ujít 32 dětí. Celý trenérský kolektiv věří, že se jim líbilo, a že už teď se těší na další.

Označeno v Atletika pro děti
Facebook
AK EZ Kopřivnice