Halová sezona pro nás vyvrcholila Mistrovstvím ČR žactva

Halovým mistrovstvím ČR žactva, které hostila 2. – 3. 3. 2019 Ostrava, pro nás vyvrcholila halová sezona. Celkem nás na šampionátu reprezentovala tři děvčata v individuálních disciplínách, která ještě spolu s dalšími pěti startovala i ve štafetách. Ve štafetách si děvčata vyzkoušela start už v loňském roce, v individuálních disciplínách to pro všechny byla premiéra.

Nejvíce se dařilo Adéle Tkáčové ve skoku dalekém. Velice pěkným výkonem 527 cm postoupila do finálové osmičky a tam vybojovala krásnou pátou příčku. Do závodu přitom šla se sedmým výkonem, takže maximální spokojenost a obrovská gratulace!!!. Skok vysoký se jí naopak bohužel nevyvedl. Vysokou základní výšku 150 cm sice zdolala, laťku ve výšce 155 cm však už ne a obsadila mezi osmnáctkou závodnic 13. – 16. místo.

Hana Soukalová startovala v běhu na 60 m překážek a vrhu koulí. V obou závodech patřila k závodnicím okupujícím poslední čtvrtinu žebříku, takže rozhodně nemohla zklamat. Vylepšením pozice potěšila ve vrhu koulí, kde obsadila 13. místo (18 závodnic), výkonem 9,89 ale zůstala přece jen za očekáváním. V běhu na 60 m překážek byla už samotná kvalifikace do závodu skvělým úspěchem. Času 9,34 s ze začátku února už se ale bohužel nepřiblížila a výkonem 9,56 s obsadila 21. místo.

Ani Ema Feilhauerová neměla co se týče umístění velké ambice. Spíše toužila po vylepšení osobních rekordů, a to se jí jako jediné ze tři kopřivnických závodnic povedlo. V běhu na 300 m dosáhla času 43,00 s (klubový rekord), což stačilo na celkové 14. místo (20 závodnic). Ve skoku dalekém, kam se jako první náhradník s nejslabším výkonem z celého startovního pole nakonec  kvalifikovala, už se jí ale tolik nedařilo. S výkonem 499 cm spokojená nebyla, nicméně výchozí 18. pozici si vylepšila na 14. místo.

Celý šampionát uzavřely štafety na 4 x 200 m, v nichž bylo cílem pokusit se mezi 32 štafetami probojovat do první desítky. A to se povedlo. Kvarteto Adéla Tkáčová, Ema Feilhauerová, Patricie Pešlová a Dorota Sochová vylepšilo výborným časem 1:48,06 min. klubový rekord o více než čtyři vteřiny a obsadilo 10. místo. O vyrovnanosti štafet svědčí fakt, že děvčata na 10. místě zůstala pouhou vteřinu a jednu desetinu za bronzovým stupínkem. Druhá kopřivnická štafeta ve složení Hana Soukalová, Sára Šebestíková, Natálie Kvapilová a Pavla Sopuchová obsadila pěkným časem 1:55,46 min. 25. místo.

Mistrovství ČR bylo pro všechny naše závodnice především velkou zkušeností, kterou by měly zúročit v dalších závodech. Už samotná účast v individuálních disciplínách byla pro všechny tři velkým úspěchem, takže ještě jednou blahopřejeme k účasti, výkonům, umístěním a přejeme hodně zdaru v letní sezoně!!!

Výsledky halového M ČR žactva 2019

Označeno v Atletika pro děti, Mládež
Facebook
AK EZ Kopřivnice